Vasaloppet

Den 26/2 beger det sig till mora för halvvasan, insåg att min kondis inte håller upp hela vasan och tjejvasan lät jobbig =) Paulina har till kvällningen på sig att bestämma om hon ska bli med eller ej, 585:- för att inse att jag inte kommer att orka mina 4,5 mil och troligen bli hämtad efter "5-timmars" gränsen är nodd och inte ha ork i benen nog för att köra hemöver.. haha
Jag tror detta kommer bli en riktigt klassiker, en sådan här resa som man bli en storsäljare som oredigerad film!!

KOST INNAN TÄVLING:


Måndag-onsdag:
Undvik kolhydrater och minska födointaget som helhet (vanlig husmanskost utan kolhydratrika inslag är OK). Träning bedrivs i låg fart med ett längre distanspass inlagt på onsdagen. Kroppen känns matt eftersom vi tär på depåerna.
Torsdag-fredag:
Dags att börja äta kolhydrater. Öka intaget stegvis så undviker du magproblem. Ät inte mer än vanligt men se till att födan är kolhydratrik och helt utan fett. Dela upp matintaget på flera tillfällen än vanligt. Vila helst, annars bara mycket lätt träning.

Lördag:
Dagen före tävling ska kosten bestå av alla de vanliga beståndsdelarna (kolhydrater, protein och fett) men fortfarande med betoning på kolhydrater. Var försiktig med mängden mat så inte kroppen känns tung och uppblåst när det är tävlingsdags. Genomför ett lättare uppmjukningspass.

Vasaloppsdagen:
En rejäl grötfrukost och sedan är det dags att "släppa lös" den energi som kroppen med hjälp av kolhydraterna lagrat upp inför 90-kilometersturen.


Sitter och jobbar som en iller, en dag kvar.. skönt.. hoppas fortfarande på MP3 spelare, håller er updaterade!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback